Тимът на Добруджа 07 (Добрич) се поздравиха с 11-а победа в Суперлигата, след като надделяха драматично като гости над Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:2 (25:19, 25:22, 30:32, 21:25, 15:10) в двубой от 15-и кръг, продължил повече от два часа и половина.

Добричлии са трети в таблицата с 33 точки (11 успеха, 4 поражения), дупничани са пети с 28 точки (9 победи, 6 загуби).

Момчетата на Петър Шопов взеха инициативата от началото на двубоя, като поведоха без проблем. Във втората част домакините тръгнаха добре, но "зелените" от Североизточна България изравниха. Състезателите на Виктор Карагьозов отново излязоха напред, но след битка точка за точка добруджанци обърнаха и увеличиха аванса си.

Третият гейм бе най-оспорван. Въпреки, че отначало дупничани бяха доминиращи, постепенно съперникът се доближи. Това мобилизира волейболистите от Югозапада и те успяха да задържат предимството си. След 20-та точка обаче двата тима се "залепиха" един за друг. Пасивът бе намален след 8 геймбола и 32:30 за дупнишките играчи.

Четвъртата част започна под диктовката на Марек, след което домакините намалиха темпото. Те обаче останаха доминиращи и едва след 18-а точка се завърза интрига за кратко. Състезателите на Виктор Карагьозов се откъснаха и изравниха резултата.

Мачът влезе в тайбрек - там в по-голямата част от времето Добруджа доминираше и в крайна сметка без много усилия се поздрави с победата. В следващия кръг Добруджа среща Левски в зала "Добротица", на 15 февруари (събота). Марек играе срещу Арда (Кърджали) навръх 14 февруари.