Място в първите шест на европейското първенство и съответно класиране на световното догодина е голямата цел пред националния отбор за мъже U18 в Грузия. Мисията обяви треньорът Виктор Карагьозов. Подготовката на нашите приключва с контрола срещу Франция довечера.

 

„Започнахме лагера на 1 юни в Самоков - каза Виктор Карагьозов. – След това участвахме на Балканиадата в Сърбия, където станахме втори. Вчера победихме Франция в контрола, днес имаме втори мач с тях. С това завършва подготовката и заминаваме на европейското. Очакванията ми са да реализираме потенциала си, който не е никак малък. Времето за подготовка никога не достига. Свършихме доста мащабна работа.

Виждаме още някои резерви по отношение на играта ни. Но се надявам, че след в последните три-четири дни преди първенството да изчистим слабостите си. Групата ни е равностойни. Съперниците ни завършиха сред първите четири в предишното европейско. Не ни притеснява. Важното е, че запазихме отбора здрав. Всички, които дойдоха след операции и възстановяване, вече са на добро ниво. Първата ни цел е да се класираме за световното следващата година. Това означава, че трябва да сме в шестицата. Регламентът не позволява други квалификации.

Ще мислим мач за мач. Първо играем с еврошампиона Словения, после Полша, Германия, Италия. Ако успеем да реализираме потенциала си и да излезем от групата, имаме шансове да се намесим в борбата за призовите места. Това е първата ни цел. Не искам да натоварвам излишно момчетата. Те още не са толкова психически устойчиви. От тях искам да се представят по най-добрия начин. Радвам се, че ще срещнем Словения в началото, а не в последните мачове. Имаме шансове срещу тях. Информацията ни за този съперник е от преди 2 месеца. Срещаме все отбори, които са сред водещите в детското направление.“

„Не сме притеснени от групата, въпреки че е тежка – добави националът Симеон Николов. – Дай Боже да вземем медал.“