"Може би през последните 10 години, откакто аз съм в този отбор, винаги сме показвали, че можем да се борим за призови места. В момента реалността е малко по-различна", сподели българският център Виктор Йосифов на старта на подготовката на националния отбор за Лига на нациите и Световното първенство. Опитният център говори по време на открита тренировка на волейболистите в помощната зала на "Арена Армеец".

"Чувствам се добре, нямам някакви по-сериозни травми, всичко е в рамките на нормалното. Подготовката е в начален период и медицинският щаб се концентрира върху травмите, защото идват хора с травми от отборите си, но е нормално, това е част от професията, така че се справяме", сподели Йосифов.

"В Лигата на нациите ще търсим максимално добра игра, най-важното е да останем във формата, както знаете ние сме от отборите, които трябва да се борим за мястото си. Феновете ние така сме ги научили да имат големи очаквания. Може би през последните 10 години, откакто аз съм в този отбор, винаги сме показвали, че можем да се борим за призови места. В момента реалността е малко по-различна за обикновения зрител и за феновете. Без да ги обиждам, мисля, че те нямат реална представа за състоянието и развитието на волейбола в Европа и в световен план. Отборите се развиват, постоянно изкарват нови силни състезатели, които излизат и играят, докато ние в това отношение сме една стъпка назад", допълни Йосифов.

"Младите първо трябва да се научат на дисциплина, според мен това им липсва основно. Идват прекалено неподготвени от нашия шампионат, за което не са виновни те, такава е реалността. Имат доста какво да учат в техническо, в тактическо отношение, но за мен най-важното е тяхното отношение в тренировъчния процес", каза още опитният център.