Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировката на националите по волейбол в столичната зала „Христо Ботев“. Тимът се подготвя за Световното първенство в Полша и Словения (26 август – 11 септември). Предстоят финални контроли преди отпътуването за Полша.  

Лечева разговаря с президента на федерацията Любомир Ганев и с треньора на отбора Николай Желязков и пожела успех на волейболистите. Тя подари на капитана Цветан Соколов националния трибагреник. Волейболистите върнаха жеста с топка и фланелка с автографи на всички играчи.   

В първия си мач на 26-и август България излиза срещу световния шампион и домакин Полша.  

„Вие сте в тежка група, излизате още в първия си мач срещу световния шампион, но нищо не е непостижимо. Най-важно е на терена да дадете най-доброто от себе си и да играете с голямо сърце. Самата аз като състезател, знам от опит, че дори срещу най-силните имаш шанс, когато вярваш в себе си и покажеш това, за което си се подготвял дълго време. Не забравяйте, че децата в България ви гледат и с вашата игра може да привлечете десетки поддръжници и последователи. Пожелавам ви успех и на добър час“, каза Лечева на отбора. 

Президентът Любомир Ганев се надява, подареният национален флаг да бъде носен гордо от отбора и той да зарадва своите фенове.