Главният мениджър на женския волейболен Берое Васил Аргиров постави висока цел пред клуба за новия сезон след изтегления днес жребий за първия кръг в първенството за 2018/2019. Съдбата отреди на старозагорския тим да стартира срещу новака в Националната волейболна лига – ВК Перун от Варна.

„Винаги е добре, когато започваш с нов противник, защото не знаеш какво да очакваш от него. Трябва да се мобилизират момичетата и да победят. Добре, е че започваме срещу новака”, анализира Аргиров.

„Тази година е доста по-променен съставът ни. Имаме две състезателки от чужбина – една от Хърватия и една от Сърбия. Едната е разпределител, а другата – посрещач. Либерото ни е ново. Имаме общо 6 нови имена.”

„Искаме да подобрим резултатите си от миналия сезон. Искаме да засилим интереса на публиката с по-добро представяме. Желаем да направим първенството по-силно.”

„Трудно ми е да поставя конкретна цел. През миналата година гонехме второ място, ала една нелепа контузия ни изхвърли още в първата среща (от финалите – б.р.) и завършихме четвърти. Тази година отново ще гоним финала.”

„Ние се стараем да направим нещо, с което да се противопоставим на всички други клубове. Още не знаем каква е селекцията на Марица, доколкото разбирам и те не знаят кои от състезателките от чужбина са сигурни и кои – не. Нашият отбор е окомплектован, най-вероятно няма да има други попълнения. В момента се подготвяме с тези момичета, с които ще завършим първенството”, завърши Аргиров.