На 44 години Ивайло Стефанов се превърна в най-възрастния професионален волейболист в света.

Асът на ЦСКА продължава да играе на високо ниво и поне за момента няма намерение да приключва. Предаването "Събуди се" надникна в света на Стефанов, който разказа как се чувства един волейболист на 44.

"Аз съм пример, към който всеки може да се стреми. Защо един артист да може да се реализира до по-напреднала възраст, а един спортист да не може?", споделя той.

А как започва всичко? "До 87-а бях футболист, после станах волейболист. На 13 години бях 193 сантиметра и се пренасочих към този спорт. Като на шега стана всичко, в началото даже бърках волейбол с баскетбол. Талант, упоритост, много тренировки. На 17 години бях в мъжкия национален отбор."

"От Левски не съм преминал в ЦСКА. Аз разтрогнах с Левски 96-а година, исках независимост. Наказаха ме за 2 години да не давам лош пример. Играх един сезон в Австрия и после отидох в Турция."

"15-16-годишен ми бе първото предложение да стана турски гражданин, после ми предлагаха от Бразилия, Австрия. В Полша приключих с професионалното си развитие орез 2006, просто не ми се влизаше повече в залата. От 2006 до 2009 не съм влизал в залата. После ми дойде прилив на енергия, роди ми се дете и се върнах."

А как се обръщат към него съотборниците му, които могат да му бъдат и деца? "Някои ми казват чичо, много е голяма разликата, а аз не се давам на никой. Те са ми като деца. Докато ми е удоволствие ще опитам да играя."

"Всяка тренировка за мен е последна, всеки мач е последен. От няколко години е така", допълни бившият национал.