Наставникът на Левски 2014 Петър Шопов беше доволен от представянето на момчетата си в мача с шампиона Добруджа. Те надделяха с 3:2 в Добрич и се изкачиха на петото място в класирането.

"Силният начален удар беше решаващ, както и това, че взехме голямата част от дългите разигравания. Очакваше се да има повече такива, радвам се, че в по-голямата част от тях успяхме да надделеем в тях", сподели Шопов пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си.

"Това, че началният ни удар не е силов, не означава, че не е силен. Имаме момчета с добре насочен сервис, което се оказа решаващо, макар че момчетата на Добруджа издържаха с посрещането му", сподели още Шопов.

Отборът му беше нападнат от вирус преди този мач и голяма част от момчетата играха болни. Точно затова специалистът ги похвали за представянето им в този дълъг петгеймов двубой.

"Нормално е те да се разиграят и да се вдигнат в третия гейм. Ние имахме доста болни момчета и те отпадаха физически в течение на мача. Но поздравявам волейболистите си, че успяха да се съберат и да изкарат един добър пети гейм. Късметът в тайбрека беше за нас. Със сигурност тази победа ще повлияе положително на отбора ни", завърши Шопов.