Играещият старши треньор на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) - Иван Станев, остана доволен от показаното от неговия тим, въпреки загубата от Хебър (Пазарджик) с 1:3 гейма в мача за Суперкупата на България за мъже. Станев изрази увереност, че останалите отбори в Националната волейболна лига ще трябва да се съобразяват със състава от Бургас през настоящия сезон. 

„Не ни достигна малко, но Хебър е опитен отбор. Това се видя и в двубоя им в Шампионската лига срещу румънския Аркада Галац, който те успяха да спечелят, въпреки че изгубиха първата среща с 0:3. Бяхме наясно, че Хебър влезе като фаворит срещу нас, но аз се радвам за младите момчета в нашия отбор, които показаха, че имат място в състава, защото не е лесно да играеш срещу толкова опитни състезатели в сблъсък с такъв заряд. Ако мачът беше влязъл в тайбрек, там всичко можеше да се случи“, коментира Станев.

„Момчетата в нашия отбор са млади и прегоряха в началото на срещата. Заради това загубихме толкова лесно първите два гейма. След това в съблекалнята преди третия гейм си казахме, че трябва да сме спокойни и да се опитваме да стоим близко до отбора на Хебър и точно така се случи в третата и четвъртата част. Когато играехме точка за точка, се видя, че ние също разполагаме с качествени състезатели. Съжалявам единствено, че не успяхме да вкараме мача в тайбрек.“, допълни играещият старши треньор на Нефтохимик.

„Мисля, че се получи един добър двубой. Срещата можеше да завърши още в третия гейм и нямаше да е наслада за зрителите, но ние се борихме, успяхме да вземем третата част и след това се получи наистина равностоен сблъсък. Показахме, че другите тимове в първенството ще трябва да се съобразяват с нас през този сезон“, завърши Станев.