Наставникът на волейболния Левски Петър Шопов опита да намери причините за загубата във вечното дерби с ЦСКА в "Арена Армеец". "Сините" паднаха с 1:3 и изиграха доста солиден мач, но отстъпиха на опитния и балансиран съперник.

"Определено не дадохме добри показатели в атака, но е нормално, защото ЦСКА играха добре на блок и в защита. Това е нормално, защото те са доста опитни състезатели там и ни спряха. Въпросът е, че в определени ситуации, в които имахме надмощие, не се възползвахме", заяви Шопов пред DIEMA SPORT 2.

"Може би при някои играчи има извинение, защото бяха с контузии. Но при другите ни играчи ЦСКА си бяха свършили добре работата и ни противодействаха. Трябва да гледам мача, за да ви кажа къде точно са били пропуските ни и какво точно не се получи", добави треньорът и говори за резервната си скамейка.

"Според мен най-силно в този мач игра най-младият за нас. Гордън сменя постове, ще му трябва време. Нормално е в тази обстановка да попрегори малко. Не, че ни е малък изборът, просто на резервната скамейка са само млади момчета и да ги хвърлиш в такъв мач на лъвовете не мисля, че е правилно", сподели той.

"Не говоря за лимит в мачовете с ЦСКА, в първия двубой изпуснахме седем мачбола. Тук, за да влезем в тайбрек, изпуснахме две ситуации. Не мисля, че това е лимит. Ако са ни пребили на по 15 точки, да кажем, че сме имали лимит, но тук не е така", завърши треньорът на волейболния Левски.