Наставниците на волейболните Монтана и Добруджа – Даниел Пеев и Мирослав Живков – коментираха, че очакват интересни мачове в плейофите на първенството. Двата състава са съперници в полуфиналните серии. Първите срещи са в сряда и четвъртък (29 и 30 март), като домакин са монтанчани в зала „Младост“.

„Тези отбори показаха постоянна игра през целия сезон. И заслужено са на полуфиналните плейофи. Очаквам интересни мачове и равностойни битки. По-добрите ще продължат към финала. Не мисля, че сегашният сблъсък е реванш. Нещата са различни. В хода на първенството с Добруджа си разменихме по една победа. Двата отбора явно са равностойни. От една страна, Добруджа има млади и перспективни състезатели. Ние също имаме такива. Имаме и опитни. Имахме и някои проблеми през сезона. Към момента всички са в строя и от ден на ден се чувстват по-добре“, коментира наставникът на Монтана Даниел Пеев.

На свой ред, треньорът на Добруджа Мирослав Живков коментира преди мача: „Награда и успех за труда всички състезатели в клуба ни. Мисля, че това е достойни представяне. То трябва да ни мотивира да покажем добра игра в плейофите. Напуснаха ни доста състезатели. Дойдоха други. Те са мотивирани да работят. Имеме план за 2 години. Това, че показваме добри резултати е плод на добра работа. Стигаме на полуфиналите. Тук всички са добри и трябва да покажем най-доброто и да надхвърлим себе си. Всеки във финалната четворка има своите качества. Въпросът е кой ще издържи психически. Очакваме интересни мачове. Отборът на Монтана е от добрите в първенството. Това е допълнителен мотив да покажем най-доброто от това, което е работили тази година. Да го покаже на високо ниво. Само в такива мачове израстват нови звезди“.