Левски София си осигури услугите на един от най-добрите волейболисти през изминалия сезон в Суперлигата. Ръководството на „сините” се договори със Смилен Мляков, който направи впечатляващо завръщане на полето с екипа на ЦСКА. Известният диагонал, който наскоро навърши 36 г., ще заеме мястото на Спас Байрев. Президентът и старши треньор на Левски Владимир Николов разкри, че е много доволен от осъществения трансфер.

„Щастлив съм, че успяхме да привлечем такъв професионалист като Смилен. През миналият сезон той бе топреализатор на ЦСКА, очаквам от него да бъде такъв и при нас. Обстановката няма да му е чужда, защото вече е играл за Левски, включително и с някои момчета от настоящия състав. Надявам се съвсем скоро да има развитие и по още един трансфер”, заяви Николов.

Малко след финализирането на договора Смилен Мляков даде и първото си интервю за официалната страница на Левски във Фейсбук.

Добре дошъл в клуба, как се стигна до този трансфер?

Владимир Николов се свърза с мен и каза, че иска да вземе, цитирам, „най-добрия диагонал в България”. Имах още няколко предложения, но прецених, че това на „Левски София” е най-доброто за мен.

Какво би казал на феновете на Левски, които през миналия сезон те гледаха с червената фланелка?

Нямам представа как ще ме приемат, но аз и преди три години играх за този клуб. Неприятно ми е за привържениците на ЦСКА, но аз съм професионален състезател. И преди съм казвал, че за мен в българския спорт има два гранда Левски и ЦСКА. Затова и по някакъв начин винаги съм симпатизирал и на двата отбора. За мен няма проблем със смяната на клубната принадлежност.

Какви са очакванията ти за новия сезон с екипа на „сините”?

Да станем шампиони и нищо друго. Както вече споменах, Левски София е един от двата клуба, които се задоволяват само с първото място.

След края на миналия сезон претърпя артроскопия на коляното. Как върви възстановяването ти?

Всичко протича нормално, силно вярвам, че ще съм напълно готов още за първия мач от новия шампионат.