Един от лидерите на волейболния Хебър - Теодор Салпаров, призна, че е рано да мисли да отказване от спорта.

"Не знам колко време още ще играя на най-високо ниво, трудно е да кажа, но ще го правя, докато горя в играта. Играе ми се все повече и повече. С цената на някои усилия важно е как си подготвен физически и затова най-важна е работата във фитнеса. По-добър технически няма да стана, дори и да спя в залата. Но ако съм на ниво, мога да играя като 20-годишен. А разликата е, че преди 20 години трябваше да правя по 3 метра плонж за някоя топка, а сега вече съм там без плонж. Това е на базата на опита", каза либерото.

"Благодаря, вие най-добре знаете кой отбор трябва да  е тук. Това бе невероятно година за клуба, отбора, кмета, за всички, които допринесоха за победите. За втори път в кариерата си завършвам сезон, без да загубя мач. Без да подценявам постигнатото с ЦСКА през сезона 2010/11, тогава нямаше толкова голяма конкуренция. Имаше само Марек след нас и това беше. Сета има 4-5 отбора на много високо ниво, да не кажа всички от първата седмица", коментира Салпаров.

"Бяхме близо до загубване на мачовете с Нефтохимик за Купата и Суперкупата. Те имаха аванс от точки при 1:1 гейма. Бяхме почти загубили и от Дея Спорт след успеха за Купата, едвам успяхме да измъкнем мача с 3:2. Показахме характер, за да спечелим почти загубени мачове", смята той.

"Съжалявам, че не успяхме да изиграем гостуването на Фридрисхафен в Шампионската лига. Това  е съвсем друго ниво в сравнение с мачовете от първенството. В турнира се представихме достойно. отново показахме характер, след като губехме, но направихме някои обрати, спечелихме и златен сет. Срещу Олимпиакос играхме равномерно през цялото време. Знам от всички години и отбори, в които съм играл, че е много трудно да задържиш нивото и да надградиш. Не знам дали ще можем да подобрим 10-ото място в Шампионската лига. Първо трябва да видим дали ще се класираме за групите или ще играем квалификации. Заради евентуалното изваждане на руските отбори, има шанс да бъдем в групите, но е малко вероятно. По-скоро ще минем отново три кръга квалификации и ще видим какво ще стане", завърши Теодор Салпаров.

Италианският посрещач на Хебър Якобо Масари призна, че има голям шанс да остане в отбора. "Имам добри усещания тук. Ще говоря с ръководството и треньора. Досега мислех само за финала", каза той.

"Благодаря на всички за невероятния ми първи сезон в България. Щастлив съм - спечелихме 3 купи без загуба. Направихме добри мачове и в Шампионската лига. Останахме фокусирани върху работата ни всеки ден, колкото и трудно да беше. Играл съм в много отбори в Италия и мога да каже, че трудно се намира толкова добра организация. Не го казвам, защото сега давам интервю, а защото е истина", завърши Масари.