Хебър отстъпи драматично срещу Монтана с 2:3 в мач от петия кръг на ефбет Супер Волей. Отборът от Пазарджик претърпя първо поражение през сезона, но запазва водачество си във временното класиране с 13 точки след 4 победи и загуба, а либерото на "тигрите" Теодор Салпаров заяви, че никой не си е правил илюзии за лесно гостуване в Северозападна България.

"Съперникът съумя да играе по-добре срещу атаката ни. Нашата ефективност в зона 4 падна. В Монтана се играе тежко, знаем го. Не сме си помисляли, че можем да затворим в лесно в три гейма. Може да похвалим Християн Димитров, който направи страхотен мач в отсъствието на Джулио Саби. Браво на това младо момче. Браво и на Дани Пеев за смените, както и на Денислав Бърдаров за отличното включване. Много се радвам за него, както и за всички млади момчета - както и в Левски, защото това е бъдещето на националния ни отбор. Надявам се да успеем да изчистим нещата при нас, потенциалът ни е голям. С много работа всичко се оправя", заяви Салпаров, цитиран от официалния сайт на Хебър. 

"Тимът от Пазарджик ще играе срещу Алурон Вирту Варта Заверче на 1/16-финалите в турнира за купата на CEV.

"Концентрираме се върху двубоя с поляците. Тежко гостуване ни предстои. Според мен полското първенство е най-силно след италианското. Ще се подготвим максимално добре физически и технически. Ако имаме шансове, се надявам да ги използваме", каза още опитният Салпаров.