Пълен абсурд с националния отбор по волейбол. Селекционерът Силвано Пранди не включи в състава за олимпийската квалификация шестима от най-опитните ни състезатели - близнаците Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов, съобщава NOVA.

И шестимата волейболисти потвърдиха пред екипа ни, че няма да се разчита на тях за може би най-важното състезание в четиригодишния цикъл.

По информация на NOVA играчи от отбора са се опитали да разубедят Пранди да промени решението си, но италианецът e бил непреклонен.

Братоеви, Николов и Тодоров са четвърти от Олимпиадата в Лондон, имат и четвърти места от европейско първенство и Световна лига. Учиков пък бе основен диагонал на световния шампионат през миналата година в отсъствието на Цветан Соколов. В актуалната формация на националите единствените с призови класирания от големи първенства са Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. След загубата срещу Сърбия с 0:3 в Пловдив Силвано Пранди се измъкна от въпросите за изваждането на играчите от състава.

„Важно е тези шестима волейболисти, които съм избрал за конкретния мач за олимпийската квалификация, да са готови, а не колко дълга ще е резервната скамейка”, заяви Силвано Пранди.

Интересно мнение по темата изрази и бившият селекционер Пламен Константинов.

„Аз лично бих ползвал всичко най-добро, което има България за един такъв турнир. Бих оставил някои други нюанси, ако са личностни или свързани с характеристики, като характер или манталитет, може би малко настрана, за да се извлече максимумът, с основната цел да се изведе максимумът и който може да помогне да се класираме за Олимпиада, да помогне”, сподели Константинов.