Град София ще бъде домакин на следващото издание на Лигата на нациите и ще приеме едни от най-добрите отбори в мъжкия волейбол между 21 и 26 юни 2022 година.

Заедно с българската столица домакини на турнира при мъжете ще бъдат още 5 града - Отава (Канада), Бразилия (Бразилия), град Кесон (Филипините), Осака (Япония) и Кемерово (Русия).

В София ще видим отбори като Бразилия, световният шампион Полша, САЩ, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. Преди домакинство си България пък ще играе в Отава (Канада) между 7 и 12 юни, а след София ще „лъвовете“ ще пътуват за мачовете в Кемерово (Русия) между 5 и 10 юли.

Събитието през 2022 година се завръща под новия формат, обявен през август, в който отборите се състезават в групи от осем отбора по време на предварителната фаза. Този формат ще предостави на феновете и зрителите възможност да се насладят на най-доброто от международния волейбол и да видят всичките най-големи звезди отблизо и в действие.

Всеки отбор ще играе по 12 мача през трите седмици от груповата фаза. Осемте тима ще имат по четири мача всеки в продължение на шест дни на надпреварата (от вторник до неделя). Новият формат на състезанието означава, че всеки пол ще играе през седмица, което позволява едноседмична разлика между събитията. Общият брой на мачовете от груповата фаза ще бъде 96.