Бившият национален селекционер на мъжкия волейболен национален отбор Мартин Стоев заяви, че иска рестарт на волейболната система. Специалистът разкри още, че ще оглави волейболния тим на Сливница – Сливнишки герой и разкри плановете си.

„Докато няма рестарт на системата във федерацията, ще слизаме надолу. И мисля, че следващите две години може да са по-лоши. От Олимпиадата в Лондон насам, нашите отбори не напредват, за разлика от отборите в света. Сега този човек, който познавах преди 15 години – Данчо Лазаров – преди имаше сериозен хъс, страхотна жажда за победа, вече този хъс в него не виждам. Може би остаря и си чака пенсионирането 2018-а година. Повече се набляга на организация. Спечелихме доста домакинства на първенства, но резултати няма“, започна Стоев.

Стоев изрази мнение, че женският национален отбор ще бъде поет от треньора на Марица Иван Петков, като добави: „От моя страна желание не е имало. Имаше обаждане от страна на федерацията да ме питат какво мисля за мое назначение. Но аз казах, че такова нещо не съм мислил, но мога да помисля. Аз не съм кандидатствал. Шефът на Федерацията е много хитър човек, неслучайно вкара в пространството моето име, това на Абонданца, на Димо Тонев, но аз мисля, че най-реална е кандидатурата към този момент на треньора на Пловдив. Може би него ще изберат, имайки предвид, че и Марица има сериозен спонсор. И този спонсор, ставайки това момче треньор на националния отбор, този спонсор може да помага и дори изцяло да поеме разноските на целия женския профил“.

Бившият селекционер два началото нова школа в Сливница, а от есента планира градът да има и мъжки отбор: „Идеята стана така, че жена ми имаше работа с кмета на града тук. Правеха шоу-програми. Кметът е запален. И така направихме съвместен проект. Ние имаме желание да имаме мъжки отбор, но детска школа“.

„Стопроцентовата гаранция е, че имаме тази база. Имаме добър фитнес и вече имаме и подкрепата на общината, но тя няма да е достатъчна. Ще търсим и бизнесмени, приятели на волейбола“, каза още Стоев, който ще бъде и президент на отбора.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS