Диагоналът на Левски Смилен Мляков гостува в предаването "Златния гейм" по DIEMA SPORT. Той коментира доброто представяне на “сините” напоследък, както и новите попъления в състава.

“Атмосферата в Левски винаги е била добра. Имахме своите слаби изяви, но мисля, че им дойде края. Подсилихме се с двама състезатели, доста класни. Мисля, че много ще помогнат на отбора. Надявам се да запазим усмивката до края на сезона”, каза Мляков.

“Владимир Николов е интелигентен мъж и играч, който има 30 години във волейбола. Не му е нужно даже да се адаптира. Той много добре знае какво да прави. Въпросът е, че в началото заложихме на българското. Аз също съм фен на българското, но останахме малко лошо изненадани от нивото, което показват българските млади момчета. От желанието им за прогрес и тренировки. Не винаги е това, което сме си представяли. Ние като сме били на техните години се борехме за всеки залък и всяка топка. Желанието и борбеността на младите състезатели са притеснително ниски. Затова по-възрастни състезатели успяват да играя в българския шампионат и то доста адекватно”, коментира още той.

Мляков анализира победата над Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 в мача от 14-ия кръг на Суперлигата.

“Работихме много върху слабите елементи, които показахме първия мач. Особено на блокада. Отборът на Добрич не е с някакви шокиращо силни нападатели, които не могат да бъдат спряни. Почти всяка тяхна игра беше спиране, но се налагаше на 2/3 пъти да опитват да преминават през нашата блокада. Продължаваме да работим, защото имаме добри изпълнители на този елемент”, каза Мляков.

“Ако успеем да изпълняваме добре тактическите указания на треньора и да си целим зоните, в които трябва да изпълняваме начален удар, тогава вече резултатът ще бъде много сериозен”, заяви той.

Вижте още подробен анализ на изминалите и предстоящите мачове на Левски, както и представянето на останалите отбори в Суперлигата във видеото.