В първото си изпитание за сезона Левски ще приеме Монтана. След раздялата с Петър Шопов през настоящата кампания „сините” ще бъдат водени от Владимир Николов, който освен президент на клуба ще бъде и старши треньор.

„Проведохме една доста дълга подготовка. Средно, около 3 седмици по-дълга, отколкото останалите отбори, заради именно тази младост в нашия състав. Надявам се, че количеството работа, което свършихме, а то беше огромно, ще ни позволи да играем един добър волейбол в началото на сезона, който в течение на мачовете, да подобряваме”, сподели Николов.

„В „Левски” аз имам пълноправни партньори, с които обсъждаме и решаваме нещата заедно, които са изключително ценни за целия проект, въпреки че стоят зад кадър. По-скоро, в Левски аз съм лицето, но в никакъв случай не съм най-важната или единствена фигура.”

През лятото сините бяха подсилени от диагонала Смилен Мляков както и либерото на нефтохимик Мартин Иванов.

„Те имат водеща роля. Тяхното място в изключително важно. Смилен е човек, който, не само че прави най-много точки от всички, не само че е постоянна заплаха за противника, но той е и пример за останалите. За тези млади момчета, които имаме, което ми е изключително важно. Мартин Иванов е шампион на България и е още един пример за отношение, работоспособност, който се надявам младите момчета да видят и оценят.”

„Чувствам се добре. Почти възстановен след операцията. Тренираме добре, подготвяме се. ЕГН-то си казва думата. Не съм толкова свеж, както преди 15 години, но добре се чувствам”, сподели Мляков.

„Точно тази комбинация между малко по-опитни, тук визирам себе си и Симеон, както и Кордев, и либерото Марти Иванов, който е шампион на България за миналата година, и тези млади състезатели, млади таланти, може би комбинацията между двете ще е нашата силна страна.”

За Смилен Мляков това ще бъде втори престой в Левски като при предишния спечели Купата на България.

„Така, както играх и преди 4 години за Левски. Станахме втори в шампионата, взехме купата. Тогава Владо беше станал президент. Някой го пита за премии. Тогава той каза „В „Левски” премии за второ място няма. Мисля, същото е с ЦСКА. Това са грандовете. При тях само първото място ги задоволява. „

Ако „сините” запазят настоящия си формация, Владимир Николов е убеден, че неговия тим ще бъде труден за побеждаване. Но като за начало старши треньорът се надява да започне новото си предизвикателство в добре познатата материя, с която се занимава почти три деситилетия с победа.

„Отборът на „Монтана” тази година е по-небалансиран от миналата. Според мен, ще бъде с една идея по-слаб. В никакъв случай не ги подценяваме. Не трябва да звучи така.”

„В центъра имат един изявен център и вторият е младо момче, което, да кажем, тепърва ще се развива и тепърва ще се доказва. Тоест, имат един състав, който има малко варианти, в случай че нещо не тръгне както се очаква. Според мен, отборът, който напада по-добре, той ще е победител.”

Сред основните конкуренти за челните позиции треньорът на Левски Владимир Николов и диагонала Смилен Мляков наредиха шампиона Нефтохимик, Добруджа, Пирин, Хебър и ЦСКА.