Николай Иванов е координатор на националните отбори в Българска федерация волейбол и член на Управителния съвет. След днешното заседание на УС на БФВ той говори пред медиите, като основно сподели оценката за работата на националните селекционери и представянето на националните отбори през годината. Също така Иванов сподели своето мнение какъв специалист трябва да продължи работата в мъжкия състав. Именно представянето на мъжкия тим бе определено като най-слабото измежду всички родни селекции, докато генерално представянето на България на международната спортна сцена бе обобщено като много успешно. 

"Пределно ми е ясно, че интересът - и общественият, и медийният, е съсредоточен само върху едно място: мъжкият национален отбор и какво се случва там. Тъй като се проведоха много срещи на различни нива - треньори, Треньорска комисия, мениджърски звена и това, което произлезе от тях, повярвайте ми, ние изпращаме едно успешно лято. Говоря като цяло и като човек, който е имал наблюдение върху всички национални отбори. Успешно лято с един огромен обем свършена работа. По същия начин и едни заложени неща за бъдеще, които ще очакваме да се случат. Защото не е тайна, че големият фокус на федерацията е насочен към развитието на тези подрастващи. Всички наши подрастващи отбори взеха участие в големите първенства. Много малко федерации могат да се похвалят с това. И не просто участие, а влизане в борбата за разпределение на медали", заяви Иванов.

Той изрази съжаление за резултатите на мъжкия национален тим през миналото лято и се спря на представянето на подрастващите.

"На всички ни се искаше мъжкият национален отбор като притегателна сила и интерес да се представи по-добре. За голямо съжаление не се получи. Не че там не са вършили работа, която трябваше да вършат. Защото има отчет, има и заснемане на тренировки с видео. Обемът от работа е свършен, резултатът го няма. Всички го искахме този резултат, но не се получи. В тези наши подрастващи състави, към които има интерес, вече са започнати разговори за следващия сезон. Интересното е, че до миналата година за някои от наборите изобщо не ни брояха за живи. Ние отидохме на едно първенство без контролни срещи. Става дума за 17-годишните момчета. А вече ни "чупят" телефоните да идват да се срещат с нас. Вече сме им първа опция. Българска федерация волейбол е свършила колосална работа. Има постигнати резултати. Това че "черешката на тортата не сме я сложили" по никакъв начин не трябва да ни обезкуражава. Напротив - да продължава тази визия и стратегия за развитие на младите отбори, на тези млади момичета и момчета, които след време да стигнат на по-високото ниво и да възвърнат тези позиции на националния отбор, които е имал. Неслучайно Любо Ганев ви изчете едно от становищата на Треньорската комисия, в което се казва, че в крайна сметка трябва да приемем, че нивото на нашите състезатели към момента е такова. И то не кореспондира с изискванията или това, което сме имали преди като състезатели за постигане на високи резултати. Имаме талантливи младежи. Имаше изслушване на всички подрастващи треньори. Наистина и при момчетата, и при момичетата, и в тази конкуренция, която сме поставени с другите спортове, ние успяваме да привлечем деца във волейбола и има потенциал, който трябва да се развие", каза още Николай Иванов.