Националките по волейбол до 17 години се готвят усилено за евроквалификациите. Те проведоха открита тренировка, на която Симона Иванова, дъщерята на Евгени Иванов - Пушката, коментира какво е да продължи пътя на баща си. 

"Наистина има малко напрежение, когато носиш такова име и има големи очаквания към теб, но за мен е изключително голямо удоволствие да играя за българския национален отбор. Бих дала всичко, за да съм тук и да покажем, че България има бъдеше в този спорт", сподели тя.

"Баща ми винаги е до мен и винаги ми дава съвети. Всякакви малки неща, с които да си подобря играта. Опитва се да ми помага за всичко", допълни Симона Иванова.

"В първия си клуб не играех като център, но след това решиха да продължа пътя на баща ми и аз да съм центъра. Харесва ми, не съжалявам. Благодарна съм, защото баща ми може да ми помогне така. Аз обичам той да е до мен и като го видя в публиката, да видя, че се усмихва и е до мен и ме подкрепя. Помага ми само с присъствието си. Много съм търсила и съм искала да гледам как играе, защото ми е интересно", допълни волейболистката.

"Ами като цяло аз съм му наследила характера, но с целия му хъс за игра и това че се бори за всяка топка, цялото желание и всичко просто ме вдъхновява и аз искам да съм като него", завърши тя.

България приема отборите на Германия, Словения и Кипър в столичната зала "Христо Ботев". Двубоите са на 21, 22 и 23 април.