Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Силвано Пранди заяви след успеха над Северна Македония с 3:1 в последната контрола между двата тима, че сега предстоят отговорните мачове на европейската квалификация в Израел.

www.volleyball.bg
4 снимки

"Обстоятелствата са такива, че нямаме избор освен да бъдем готови. Остава съвсем малко време. Вярвам, че с всеки следващ ден, можем да се подобряваме. Трябва да отидем и да направим всичко възможно да спечелим. Ясно е, че нямаме три месеца за подготовка, но това важи и за другите отбори. Вярвам, че отиваме с ясна идея и тя е да спечелим", каза Пранди.

"Това, че българският отбор не участва в квалификации по принцип, не ни интересува сега в конкретния случай. Не трябва да приемаме всичко за даденост. Важно е всеки играч във всеки момент да бъде концентриран върху това, което трябва да свърши - да изпълнява сервис добре, да посреща добре, да забива добре, да прави всичко, което се изисква от него. Не може и не трябва да подценяваме никой съперник. Чакат ни двубои, към които трябва да подходим максимално отговорно", добави той.

"По отношение на Николай Николов, който не взе участие в последната среща, мога да кажа, че получи лека мускулна контрактура вчера и предпочетохме днес да го запазим. Ако беше в официален мач със залог, съм сигурен, че той щеше да изиграе пет гейма. Сега не бива да поемаме излишен риск. Този състав от 14 играчи е да кажем една основна група, която съм определил, но към нея още 4-5 души, които след контролите в Скопие се подготвят със своите клубове. Те са на изчакване да бъдат извикани, ако се наложи. Така че реално групата за европейската квалификация е от 18-19 души, които се подготвят", коментира още Пранди.