Новият селекционер на националния отбор по волейбол Силвано Пранди ще се опита да върне в тима Матей Казийски. Това заяви самият той в интервю за La Gazzetta dello Sport.

Професора, както е известен специалистът, подписа договор с федерацията преди три дни. Ангажиментът му е до края на януари 2020 година, когато ще е преминала и европейската олимпийска квалификация. При класиране за игрите в Токио контрактът автоматично ще бъде продължен.

“Подписах се преди няколко часа. Сега ще се опитам да говоря с играчите, за да разбера тяхното състояние, както и техният ентусиазъм да се изправят пред това приключение. Със сигурност бих искал да върна на света на волейбола удоволствието да се наблюдава шампион като Матей Казийски в националния отбор. Биха били добра комбинация със Соколов“, сподели Силвано Пранди.

Силвано Пранди: Трябва да изградим отбора отново

Силвано Пранди пое отново националния тим по волейбол

Специалистът обяви, че българската федерация му е поставила конкретна цел и това е класиране на отбора за Олимпиадата в Токио. Последното участие на „трикольорите“ беше през 2012 година. Силвано Пранди обяви категорично, че ако не постигне тази цел, ще напусне поста си.

71-годишният треньор има действащ договор с клубния Шомон. Той разкри, че контрактът му е до 2020 година, като президентът на отбора му е казал, че ще разговарят по темата през януари, след подновяването на заниманията.