Селекционерът на националният отбор по волейбол за жени Иван Сеферинов определи успеха над Швейцария като очакван и обърна внимание най-вече върху съботния мач с Турция, който се явява ключов в групата.

Волейболните националки с разгром за старт на световните квалификации

"Това е една очаквана победа. Нямаше съмнение, че ще спечелим тази среща. Очаквах да стартират много добре основния състав, имахме уговорка да дам шанс на всички момичета да се включат, направихме го, по този начин ще запазим по-свеж основния състав, който ще играе утре с Румъния, Черна гора и най-важният мач в събота с Турция."

Емилия Николова: Хубаво начало, големият мач е в събота

"На мен ми дава надежда, че имаме 1-2 смени достойни, които могат спокойно да заместят състезателките от оснивния състав. По-доброто, което направихме е, че основният състав не игра целия мач. Надявам се утре да играят по най-добрия начин, защото няма време за експерименти."

"Румъния познаваме много добре като отбор, те са на нивото на Черна гора. Ще наблюдавам с нетърпение срещата, за да противодействаме по най-добрия начин."

"Турция е най-сериозният съперник и е фаворит в турнира, защото в последните четири години играе на всички големи форуми."

"Това ни е основната цел, да направим всичко възможно да спечелим тук турнира, защото първото място дава директно право на участие на Световното, а второто място дава право на допълнителна квалификация, която ще ни наруши плана на подготовка", допълни Сеферинов.