Президентът и треньор на ЦСКА Александър Попов говори пред клубния сайт на "червените" за изминалия сезон. Столичани успяха да се преборят за седмата позиция, въпреки че имаха доста проблеми от финансово естество през цялата година. Важно бе обаче клубът да покаже, че продължава да е марка в България, а доказателство за това е пробивът на Димитър Димитров в мъжкия национален отбор през зимата.

- Г-н Попов, как ти се стори изминалия сезон? Въпреки трудностите, успя ли клубът да защити името и марката ЦСКА?

- Сезонът наистина бе много труден. След влизането ни в осмицата, което беше основната задача, дадохме път, без оглед на класирането, на някои от момчетата от школата. И за тях и за нас беше много трудно, но смятам, че в трудностите намерихме нещо стойностно и се надявам, че бъдещето ще го покаже. След като стана ясно, че няма как да атакуваме първите места, за нас бе важно да намерим приоритет. В случая това бе даване на път на младите. И въпреки натрупаните загуби, момчетата дадоха максимума от себе си във всяка тренировка и всеки един мач. А това е достойно за уважение.

- Вие лично доволен ли сте, на фона на финансовите възможности на клуба и тези на конкуренцията, от постигнатото?

- Можеше да изкопчим още една-две победи, което по някакъв начин щеше да промени класирането. Но ЦСКА е клуб, който ако не се бори за първото място, трябва да има други приоритети. Така че, дали сме трети, или седми, няма значение. Трябваше да намерим някаква цел, която да ни тласне напред. Разбира се, че можеше и по-добре, но изпуснахме един-два мача, но на фона на ситуацията в клуба, това не бе особен проблем.

- Доказателство на думите ви трябва да е израстването на Димитър Димитров, който проби и в мъжкия национален отбор. Така ли е?

- Да, Димитър Димитров съм почти сигурен, че ще излезе в чужбина, при това в добър отбор. Същата съдба очаква и Георги Татаров, както и още няколко момчета, които имат много добро бъдеще.

- Какво е вашето, в краткосрочен план, предвид липсата сега на мачове за ЦСКА?

- Предстои наистина много тежко лято, с оглед проблемите ни със зала и финансиране. В личен план ще изляза в отпуск, в който период ще се опитам да помогна на отбор, който се бори за шампионската титла в България. След този месец, отново ще трябва да решаваме куп трудни и тежки въпроси. Ще бъде натоварен период.