Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов заяви, че е доволен от проявения характер на възпитаниците си в тайбрека при победата на тима с 3:2 (25:22, 25:23, 22:25, 18:25,15:10)  като гост Нефтохимик 2010 (Бургас) в първия мач от полуфиналите в шампионата на България по волейбол при мъжете. 

"Червените" имаха аванс от 2:0, но се нуждаеха от тайбрек, за да се наложат срещу първенеца от редовния сезон, който беше в серия от 19 последователни успеха. 

"Отскоро сме така с петгеймовите драми, но можеше да изпуснем нещата. Те промениха играта си след втория гейм, а ние някак не се адаптирахме. В тайбрека обаче състезателите ми проявиха характер. Радвам се, че сме равностойни на фаворитите. Разбира се, това, че останахме в Бургас ни помогна. Възстановихме се. Публиката тази година, навсякъде където бяхме в провинцията, те бяха с нас. Оценявам го. Що се отнася до утрешния мач - ще видим. Равностойни сме, отборът на Нефтохимик ще опитат да реагират като ужилени, може да ни натискат на сервис. Да видим дали ще се огънем. Борим се и продължаваме напред", каза Александър Попов след двубоя.

Наставникът на Нефтохимик 2010 Атанас Петров вярва, че неговите играчи имат сили да отстранят "червените".

"Целия мач играхме много пренавито. Оставихме ЦСКА да се разиграят, бяха по-спокойни, а ние бъркахме излишно. Имахме своите шансове, влезнахме в мача след втория гейм, но в тайбрека не успяхме да спрем серията на Димитров на сервис и това реши мача. Това е само един двубой, трябва да мислим за напред. Имаме сили да ги отстраним. Трябва да играем повече с главите си, трябва да се съберем, да сме концентрирани. Този мач не е най-добрият за нас, дойде в неприятен момент, но серията е дълга и вече мислим за утрешния двубой", добави Петров.

Полуфиналните срещи между двата отбора продължават с втори сблъсък, който ще се състои утре от 17:45 часа в бургаската зала "Младост"./БТА