Александър Попов, който води волейболния тим на ЦСКА при мъжете, отново изрази опасения за финансирането на спортните клубове в следващите седмици и месеци. След загубата от Дея с 2:3 за Купата Попов заяви, че е доволен от играта, но не и от резултата на своите възпитаници

„Неслучайно Дея са в челото в шампионата. Започнахме боево. Секунди след мача не може да се каже какво стана. Имат по-квалитетни състезатели, или хайде, играли на по-високо ниво, защото не е хубаво така да се казва“, започна треньорът на "армейците".

„Съвкупност от елементи. Не е лесно от 2:0 до 2:3. Съжаляваме. Аз и вчера казах – през първия полусезон не можахме да играем нашата игра. Тук последните два мача се вижда, каквото всички искаме. Взаимодействие – технически и емоционално. Започна да се получава. Предстои труден втори полусезон. Всички ще бъдем на полето и искаме да побеждаваме“.

„Ние играем за победа. Очаквам по-добра игра от първия полусезон. Играхме добре, днес загубихме, вчера победихме. Добри отбори. Максимализмът е отличителна черта на ЦСКА. Това, че сме играли добре, не ни топли – ще вадим нужните поуки. Започнахме да се чувстваме като колектив. На 1 метър от тях усещам, че ще се борим“.

„Не са предвиждания, казвам какво ще стане. Седмици и месеци по-рано казвам. Лошо ме цитирате, че ще бъде приет закон. Малко ми е странно, че не е топ новина. Аз не виждам тази камбана, която я удряме сега...Ще изчакате някой футболен отбор да се оплаче, за да има отзвук. Спортът е социален феномен и не може по този начин, без да има финанси. Какво може да се случи, как се посяга...Не съм адвокат, аз съм за това да се мисли държавата какво може да направи за спорта. Държавата от много дълго време, най-различни течения в политическата палитра, оставаме на едно положение. Някои построиха много зали с грантове в селските райони. Чакате аз или някой друг да каже, че е пладнешки обир? Финансирането на спорта ще претърпи сериозни проблеми. Ако не е новина сега, ще е новина утре“, заяви треньорът на ВК ЦСКА.