Старши треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов коментира ситуацията с желанието на клуба да отложи с три дни мача си от финалната серия срещу Нефтохимик , за да може той да се състои в столичната зала „Христо Ботев“.

„Малко дежа вю се случва, защото точно преди една година имаше нещо подобно, само че в полуфиналната серия. Ще видим от реакцията на всички действащи лица дали е било случайно. Касае се за два дни, не за 20. Касае се за зала, в която се е играл полуфинал. Залата е заета от Европейското първенство по волейбол, не по кърлинг. Преди 10 дни Нефтохимик се възползваха от правото си да поискат отлагане на четвъртфиналната си серия с три дни. Колегите от Марек тогава се съгласиха. Ако сега наистина не се съгласят, тогава ще го коментирам. Не ми се вярва това нещо да се случи, не виждам и кой има интерес такова нещо да се случи. Нито Нефтохимик, нито ние, нито волейболната общественост има интерес от ескалация. Миналата година имаше частни разговори, които няма как да докажа и обстоятелства, които не бяха в наша полза. Сега ми се струва, че е спекулация или психологическа война от страна на съперника ни да не се съгласи.“

„Пак повтарям, искаме отлагане с три дни, а не с 33 в зала, в която вече се е играл полуфинал в първенството. Има хиляди варианти. Има вариант да не се явим, да играем с юноши, да играем в чужбина. Но ние сме ЦСКА София. Миналата година играхме в Перник, защото тогава нямаше свободна зала в София. Играхме полуфинал в „Христо Ботев“ и всички са доволни. Ако ни попитат защо ЦСКА няма зала, ще влезем в тежък диспут и разправии. И така ще лъсне истината, че някой се страхува“, заяви Сашо Попов в предаването „Златният гейм“ по DIEMA SPORT.