Треньорът на волейболния ЦСКА - Александър Попов, говори пред медиите след успеха над ВК Нефтохимик за Купата на България.

"И в четвъртия беше така. Това не са спадове, тъй като това са равни отбори. Играхме с шампиона на България. Това, че сме повели, не значеше нищо, тъй като съперникът е класен. Имат състезатели, играли на високо ниво. Опитахме да не губим концентрация, макар че отстрани чувствахме, че по-лесно може да затваряме геймовете.

Играем за победа, независимо в какъв състав сме. Утре ни предстои мач отново с бургаски отбор, който сега е на върха. Надявам се момчетата да се възстановят утре и на студена глава да се пусне в битка за всяка точка.

Първият полусезон не играхме добре в първенството и има горчивина у всички. Не толкова към играта, колкото към усета за борба. Нека това да бъде първата крачка към завръщане на духа. Искам от момчетата си да се опитват да се борят. Това са клишета, но който успее да ги превъплати в действия – печели.

За жалост, вместо да сме щастливи от победата си над шампиона на България, трябва да бия една камбана. Бетинг компаниите, които спонсорират спорта, са напът да намалят драстично финансирането на спорта. Не на ЦСКА, а на целия спорт като цяло. Компаниите, които дават според мен 80% от финансирането на спорта, не знам защо се приема закон, заради който тези компании ще трябва да намалят рекламата в спорта, то това ще породи катастрофа в спорта на всяко едно ниво.

Това го казвам с изпреварващо време, тъй като ще се види в най-скоро време какво ще стане с много футболни и баскетболни отбори", заяви треньорът на волейболния ЦСКА.