Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров вече е ръководител в Нефтохимик, но му предстои и Световно първенство това лято. Първенство, от което либерото очаква и се надява на медал пред родна публика, и което може би ще е последното за него.

"Световно първенство е, Матей Казийски звучи страхотно. Въпросът е дали Матей ще направи жест да се върне или дали въобще иска. Това е един от най-големите ни волейболисти на всички времена. Страхотен боец, знаем му качествата, може да решава големи мачове. Ще бъде хубаво, ако Матей е част от този отбор. Със сигурност и на него му липсва националният отбор и атмосферата. С неговото присъствие имаме големи шансове за медал. Дай Боже през 2018-та да имаме поводи за радост и ако можем да вземем медал, ще е страхотно постижение. На мен и на някои други момчета може да ни е последното Световно първенство."

Теди Салпаров коментира и съперниците на България в групите на Световното, на което България е един от домакините.

"Световно първенство вкъщи, не мисля, че ще има капка съмнение за подценяване. Аз лично чакам страхотно тази тръпка, да играем пред собствена публика."

Салпаров говори и за отношенията си с Пламен Константинов - първо като съквартиранти в една стая по всички лагери, после вече като играч и треньор. "Не ни беше лесно, но направихме компромиси и намерихме баланса. Трябва да има респект, защото младите гледат. Но аз не съм имал никакви проблеми с Пламен. Всички се борим за благото на България."

Кой ще е следващият лидер на националния отбор? "Имаме момчета като Цветан Соколов, просто миналата година не му се получи. Той е бъдещето на този отбор, може би очакванията донякъде му тежат в националния. Според мен е психология. Но аз като лидер смятам, че Виктор Йосифов откакто е капитан, се справя много добре с функциите си. Аз мисля, че Цецо ще покаже неговата класа на това Световно първенство. Другите момчета и те много израснаха, затова очакванията ми това лято са големи."

"Много трудно, но не невъзможно," така определи шансовете за медал реално Салпаров. "Трябва да се направи подготовка, всички състезатели да са здрави. Но аз съм оптимист, и с помощта на българските фенове, имаме нашите шансове за медал."