Либерото на ВК Нефтохимик Бургас Теодор Салпаров се включи в предаването "Златният гейм" в ефира на DIEMA SPORT 2 като коментира приключилия турнир за Купата на България, както и предстоящите плейофи в шампионата.

Антон Узунов
36 снимки

"Чисто физически сме почти рухнали целия отбор, хубаво беше, че почивахме два дни, сега предстоят най-тежките 25 дни - плейофи. Очаква ни силен съперник като Добрич, надяваме се да нямаме чисто физически проблеми", започна той.

"С богатия си опит, такъв тежък сезон не съм имал никога, имаше моменти когато тренирахме по 5-6 човека, не може да правиш разигравания. Мачовете за Купата бяха голяма емоция, но с тежките победи е по-сладко. Събрани сме по-опитни състезатели, това може би прави разликата в мачовете, Карягин има голяма бъдеще, съумява да издържи на напрежението, като има такива мачове с Хебър, с Добрич, пред очите ми расте, Ники Колев също има голям прогрес, тези две момчета ще бъдат скоро част и от националния отбор на България. Другите отбори играят тактически грамотно срещу нас, първенството става все по-интересно и завързано, което е добре и за националния отбор", добави Салпаров.

"Когато серията е 2 от 3 пак е малко с две остриета, ако има малко подценяване, ако не изиграеш силен мач у дома, серия 3 от 5 е по-трудно да бъдем победени, трябва да се молим да не се контузи някой от няс, ние играем на приливи и отливи, нека най-добрият победи, но силно се надявам ние да сме крайния победител. Всичко ще се реши в тези 20-ина дни. За следващия сезон е много рано да се говори с оглед и на този Ковид, нека свърши шампионата и всеки един от нас ще реши къде да продължи, ситуацията е навсякъде таката, намаляват се бюджетите и в европейските отбори", продължи той.

"Организацията в Пазарджик беше на топ ниво, едно голямо и огромно благодаря съумяха да направят и женските и мъжките отбори да играят на едно място, жалкото беше, че нямаше публиката, хората на топ ниво работят в този клуб чисто организационно", каза в заключение Салпаров.