Теодор Салпаров призна, че спечелената този сезон титла с Нефтохимик е по-сладка от тази през миналата година. Причината е високото ниво на клубното първенство, което според Салпаров не е било по-силно през последните 10 години.

"По-голяма е радостта отколкото миналата. Много по-сладко е, сезонът беше на приливи и отличи. Както казваше Владимир Алекно, всичко е добре, когато свършва Добре. При нас се получи правилната формула с Николай Желязков последните три месеца. Не знам дали друг го е правил да мине през плейофите без да загуби", сподели Салпаров пред "Спортно шоу Гонг".

"Аз съм жаден за титли, без значение, че съм на 37. Смятам, че ние опитните дърпаме младите. През сезона може да играем с 50-60%, спестяваме силите, но ги влагаме в плейофите."

"Трябва да бъдем реалисти, бюджетите, с които разполагаме, трудно може да се борим за участие в Шампионска лига. Ще опитаме, но не е на всяка цена."

А какво е бъдещето му в Нефтохимик? "Оставам си на функцията, която съм. Още преди 2 години дойдох като играещ спортен директор, имам още една година, ще си изпълня договора. Ще мислим като мине следващата година."

Салпаров сподели и каква ще бъде ролята му в националния отбор през лятото. "Ще се подготвя за олимпийската квалификация и Европейското първенство. Имам голям респект и уважение към Силвано Пранди. Но на 37 години не мога да изиграя три турнира на високо ниво."

"Дали чужденците или без, откакто съм се занимавал с волейбол, по-силна година в българския волейбол в последните 10 години не е имало. Само адмирации затова, което се случва в клубния волейбол, то ще даде голям позитив и на националния отбор. Беше страшно тежък сезон, мисля, че клубното ниво на волейбола доста е израснало."