Волейболният тим на Нефтохимик 2010 взе първата по рода си Суперкупа на България след драматична победа в пет гейма над шампиона Добруджа 07. Срещата премина през два обрата, за да може накрая бургазлии да триумфират с 3:2 (25:23, 20:25, 32:34, 25:15, 15:2) в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Двубоят бе изгледан от Министъра на спорта Красен Кралев, който беше в компанията на вицепрезидента на БФВолейбол Любомир Ганев и президента на НВЛ Мина Николова. Освен с титлата, победителите се поздравиха и с чек за 10 000 лв. Топреализатор с 27 точки стана диагоналът на "зелените" Жулиен Георгиев, за бургазлии най-резултатен беше капитанът Петър Христов с 21.

След края на втория гейм пък бяха раздадени повече от 15 различни награди в забавни игри с хора от публиката, а националът Николай Николов влезе в ролята на ментор. Със сблъсъка официално беше дадено началото на новия сезон при мъжете, като първия кръг от Суперлигата е на 19 октомври. Добруджа 07 гостува в Дупница на Марек Юнион-Ивкони, а Нефтохимик 2010 ще пътува до София, за да се изправи срещу ЦСКА.

На полето двата тима изиграха равностоен първи гейм, но в края бургазлии успяха да задържат крехката си преднина и спечелиха частта с 25:23. Това мотивира допълнително състезателите на Мирослав Живков и още до първото техническо прекъсване във втория "зелените" имаха аванс от 3 точки - 8:5. Нефтохимик 2010 подобри представянето си, но след отлична игра на блокада добруджанци затвориха гейма с 25:20.

Шампионите продължиха да изпълняват силен начален удар и благодарение на добре организирания си блок натрупаха 4 точки преднина до второто задължително прекъсване в третия - 16:12. Въпреки началото и комфортния аванс, който имаха "зелените", играчите на Петър Дочев се върнаха в битката и краят на частта бе изключително драматичен. И двата тима имаха няколко шанса да спечелят гейма, но в края капитанът на Нефтохимик 2010 Петър Христов изпрати топката в аут и добруджанци спечелиха частта с 34:32.

Бургазлии бяха безкомпромисни в четвъртия гейм. След много силно представяне във всички елементи носителите на Купа България вкараха двубоя в тайбрек след 25:15.

Трифон Лапков беше спрян от отлично построен троен блок и Нефтохимик 2010 взе преднина от две точки в тайбрека при 7:5. Мирослав Живков поиска прекъсване, а задължителната пауза дойде при 8:6 в полза на бургазлии. Двата тима продължиха да играят точка за точка, но след няколко отлични изяви в защита и страхотна игра в атака на капитана Петър Христов волейболистите от Бургас стигнаха до историческия триумф след 15:12./БТА