Посрещачът на националния отбор по волейбол на България Розалин Пенчев заяви, че е готов да даде най-доброто от себе си за държавния ни тим. Той говори по време на откритата тренировка на „трикольорите“, която се проведе в „Арена Армеец“.  

"Дали ще имам ключова позиция, това го решава треньорът. Аз ще дам всичко от себе си да се подготвя максимално добре, когато дойдат официалните мачове", каза Пенчев.

Пенчев направи успешен сезон в Аржентина и сподели, че ще е готов да даде максимума от себе си за националния отбор това лято. 

"До момента върви супер, започнахме миналата седмица встъпително и тази седмица предстои по-сериозната работа. Очакваме да се съберем в пълен състав до края на седмицата. Първата седмица ми беше малко по-трудна, тъй като почивах 15 дена, но вече съм добре. Дали ще имам ключова позиция, това го решава треньорът. Аз ще дам всичко от себе си да се подготвя максимално добре, когато дойдат официалните мачове и ако треньорът сметне, че съм готов да играя, аз бих бил готов да дам най-доброто от себе си. Аз съм доволен от работата, която свърших в Аржентина. Смятам, че там усъвършенствах нещо, което допреди да отида там ми беше нещо като слабост - говоря за посрещането. Смятам, че съм израснал и игрово, и извън игрището", сподели той.