Радослав Бакърджиев изтъкна причината за успеха на Левски над ЦСКА. Помощник-треньорът на женския волейболен тим на Левски коментира победата над ЦСКА във последното дерби между „сини“ и „червени“ от редовния сезон.

Той изтъкна, че добрата игра на крайните състезателки на Левски е изиграла съществена роля за успеха.

"В третия гейм не успяхме да противодействаме на ЦСКА на блок и в защита и това мисля, че бе основното. Тези елементи и хубавият начален удар бяха в основата на победата", започна Бакърджиев.

"Мисля, че това бе разликата, която се отвори и ни даде повече свобода. Крайните състезателки винаги са изпъквали в сравнение с центровете“, отбеляза специалистът и продължи: „Техните централни са по-добри от нашите, но с крайните спечелихме“.

„Като крайните надиграват блокадата и защитата, мисля, че нещата се получават“, добави треньорът.

Мирослава Паскова, на свой ред, заяви: „Мисля, че в един момент допуснахме отпускане, не е имало подценяване. Всички дадоха максимума от себе си. Не мога да кажа, че се дължи само на крайните състезателки успеха. Всички дадоха максимума от себе си. Победата си е победа и сме доволни. Може да очаквате само интересни мачове. Можем да се противопоставим на Марица, просто трябва да сме много обрани откъм грешки, няма непобедими отбори“.

Моника Кръстева добави: „За момент загубихме концентрация и това ни повлия. Тайбрекът не бе лесен, просто успяхме да се концентрираме отново. Много съм щастлива, играхме като един отбор. Засега мислим мач за мач, но защо да не се противопоставим на Марица“.