Старши треньорът на Хебър Пазарджик Атанас Петров коментира представянето на тима му през сезона в Суперлигата по волейбол, дебютна в елита. Петров бе гост на "Златния гейм" по DIEMA SPORT, и разказа любопитни детайли.

"Успешен сезон за нас, трудно ще стане да има успехи от първия сезон, важното е, че целите, които си бяхме набелязали, са постигнати. Пълната зала и многото деца, които искат да тренират в Пазарджик, са атестат за това. В един момент всички доста оптимистично ни накараха да вярваме, че можем да станем шампиони. Но реалностите са, че трябва да си извървим пътя."

"Втория полусезон играхме по-силно, но ЦСКА ни надигра," продължи наставникът за отпадането на четвъртфинал.

"Ние сменихме почти целия състав, трябваха ни 4-5 месеца за стиковане, имахме неуспешен трансфер при разпределителя, и с новия после ни трябваше още време да се напаснем. Трябват ни попълнения, за да вдигнем нивото. Сезонът започва през август и ще е от решаващо значение кога ще започнем подготовка," обясни той.

"Все повече чужденци ще идват в България. Амбициите на отборите се увеличават, финансовите възможности се увеличават. Българите, които остават тук, са все по-малко. Българите, които са на ниво, предпочитат да играят в чужбина," категоричен е Петров.

"От самото начало бяхме наясно, че проектът е дългосрочен, всичко става постепенно, оценката е положителна. Догодина всяка загуба вкъщи ще е трагедия. Гостуванията ще имат значение и ще повлияят," заяви още Атанас Петров.