Билетите за волейболното събитие на годината - Евроволей 2023, вече са в продажба! България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже от 28 август до 16 септември. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.

Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.

Цените на билетите са изключително привлекателни, като на феновете са предложени различни атрактивни опции. Билетите за мача на откриването във Варна на 29 август от 20,30 часа, в който България приема Испания, са по 25 лева и 30 лева (в зависимост от категорията на билета). Билетите за всяка среща от дните с по двама мача са на цени от 20 лева и 25 лева.

Дневен билет за два мача е на обща цена от 30 лева.

За феновете на българския национален отбор, които искат да посетят всички мачове на "лъвовете", е налична опцията "Следвай отбора си", включваща петте двубоя на България от груповата фаза. Цена на билета за петте мача е 80 лева (за категория 2) и 100 лева (за категория 1). По този начин цената за един мач на България би била 16 лева или 20 лева спрямо категорията. Тази опция е налична до два дни преди започването на мачовете от груповата фаза в България.

Налична е специална опция - "Билет за груповата фаза". Той е на цена от 210 лева, в която са включени всички 15 мача във Варна.

Феновете имат шанс да изберат и специално пакетно предложение "Евроволей България". Цената е 300 лева. В нея се включват 15 мача от груповата фаза, четири осминафинала и два четвъртфинала.

Деца до 7 години влизат без билет - без право на запазено място. Деца от 8 до 18 години и пенсионери (над 65 години) ползват 50% намаление от цената на билета.