Членът на Изпълнителния комитет на федерацията по волейбол Евгени Иванов даде своя коментар за заседанието на федерацията, на което инженер Данчо Лазаров бе преизбран на поста.

"Не смея да наричам нито едно събрание протоколно, взимат се и други решения, които са от компетенцията. Не бих казал, че е било протоколно."

"Трета година съм член на Управителния съвет, доскоро нелегитимен поради съдебните казуси, има Управителни съвети, продължавали 5-6 часа. Много малко са били колегите от различни медии да питат какво правите толкова време."

Пушката коментира и сцените от вечерта преди заседанието и купонът с оркестър в ресторант: "Не казвам, че това което изтече като кадри, е част от задълженията, но това беше една вечеря, не виждам защо в един ресторант, ако има оркестър, те си вършат своята работа."

"Разговорът за волейбола бе на следващия ден. Боричич, Ренато Арена казаха каква е позицията на FIVB."

Евгени Иванов коментира и темата с новия треньор на националния отбор за мъже. "Не, на този етап няма фаворити. Разглеждат се различни варианти, въпрос на време е да се намери най-подходящия. Някои ключови фигури ще напуснат, ще се появят нови имена. Новият треньор ще трябва да е готов за сериозна работа, сериозно предизвикателство. И Пранди, и Плачи са работили с този отбор. Винаги е добре, ако избираш от хора, които познават един отбор и такива, които не познават, тези, които познават да имат предимство. Но е въпрос на разглеждане на всички плюсове и минуси. В момента сме на такъв етап, че се обсъждат всякакви варианти. Не знам какво ще се вземе като крайно решение. Възможните конфигурации са много."

"С оглед на това, което се случи през последните години, волейболът на национално и международно ниво върви в правилната посока, не виждам смисъл да се правят промени."