Президентът и треньор на волейболния Левски Владимир Николов отчете, че Нефтохимик и Хебър ще бъдат най-сериозните претеденти за шампионската титла в родната Суперлига през новия сезон. Босът на "сините" обаче също ги добави редом с ЦСКА сред фаворитите за първото място.

„Искам да направим разлика между подсилването на отбори и взимането на много чужденци. Взимат се много от последните, защото няма кой да играе", коментира Николов в "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2.

"В България има хора за 8 отбора, а в Суперлигата са 12. Ако кажем, че в момента има 8 отбора с добър бюджет, ако добавим и Марек, може една Суперлига от 10 отбора да функционира нормално. Според мен 9-ият, 10-ият, 11-ият и 12-ият отбор са известни още отсега и няма как да променим това нещо. Според мен не е в интерес на волейбола да имаш отбори, които са категорично на светлинни години пред всички останали. Времето ще покаже дали съм прав, но през тази година със сигурност ще имаме рекорд на чужденците в българското първенство. От една страна, ако са качествени чужденци и ще вдигат нивото, това би било добре, но от малкото, което видях, случаят не е такъв.”

„Дали Нефтохимик и Хебър са основните фаворити за титлата? Аз бих прибавил още Левски и ЦСКА. Отборът на Монтана все още е една загадка. Според мен миналата година имаха страшен бонус и късмет с чужденците. И двете млади момчета, руснаците, бяха страхотни. Имат страхотно бъдеще. Тази година, честно казано, се съмнявам, че ще е така. Така или иначе Хебър и Нефтохимик бяха отборите с най-сериозна селекция, като и най-рано бяха готови с нея. Това е плюс.”

Той не пропусна да коментира и днешното заседание на Управителния съвет към родната федерация, от което стана ясно, че председателят Данчо Лазаров ще предложи на клубовете преизбирането си на поста до 2021 година.

„Решението на Управителния съвет на БФВ, аз не съм юрист, но то няма стойност. Това, което има стойност, трябва да се реши от клубовете – председателят на УС се избира пряко от клубовете. Ако и те потвърдят тази идея, ще имаме нов стар президент. Какво ще означава това? Трудно е да си представим, че ще има някакви промени, от каквито според мен имаме нужда, ако не се промени нищо”, заключи Николов.