„Оценката за организацията е много висока. Добре се представяме, но и никой не е имал съмнения за това. Имаме голям опит, тъй като с италианците сме партньори от години", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Той бе сред официалните гости на представянето на градовете в България, които ще бъдат домакин на двубоите от Световното първенство по волейбол през 2018-та година. Шампионатът на планетата ще се проведе в България и Италия от 10-ти до 30-ти септември. Двете страни ще си партнират отново след 2015-та година, когато впечатлиха световната волейболна общественост с блестящата организация на Европейското първенство.

Градовете у нас, които ще приемат срещите от най-големия волейболен форум са Варна, Русе и София.

Към момента са ясни 22 от общо 24-те страни, които ще участват на Световното първенство. Това са домакините от България и Италия, Полша, Франция, Холандия, Словения, Русия, Сърбия, Финландия, Япония, Австралия, Белгия, Бразилия, Иран, Китай, Аржентина, САЩ, Доминиканска република, Канада, Тунис, Египет и Камерун. Последните два участника ще станат ясни на 1-ти ноември, когато ще завърши финалната квалификация в зона НОРСЕКА.