Минаха 7 тежки години, в които ЦСКА оцеля, за да се превърне в пример за достойнство и идентичност. Сега отборът отново е достатъчно класен, за да се бори за титлата в Суперлигата. Всичко това щеше да е невъзможно без усилията на Александър Попов. Извел отбора до големи европейски победи, той продължи и когато клубът беше на ръба.

"Първо е хубаво да кажем, че не променяме методиката си. Нашите взаимоотношения в клуба. Преминахме през труден период и с гордост към емблемата, всички в клуба проявиха разбиране. Направихме така, че ЦСКА да го има, такъв какъвто заслужават феновете. Морално устоял на какво ли не, всичко е зад гърба ни. 2 години, когато имаме спокойствие, миналата година бяхме първи в редовния сезон, сега сме на финал. Браво на всички в клуба", коментира Попов.

"Има отбори, които имат финансова стабилност, но успяват да постигнат резултати. Ние се гордеем с резултатите, които имаме в последно време. През този сезон към един отбор, който е сплав между доказана класа и младежки ентусиазъм, беше добавен още един опитен играч – Красимир Гайдарски. Точно преди 12 месеца той стана шампион с Нефтохимик, а сега ще се опита да спре бившия си тим към защита на титлата", добави още наставникът на "червените".

"Промени се това, че съм в друг отбор. Очаквахме го този финал, защото и преди това казах, че целта ни е поне един финал. Тук в ЦСКА има повече млади състезатели и може би това ни помага.", заяви Красимир Гайдарски.

И макар препятствието да изглежда трудно преодолимо, особено в дълга финална серия, в лагера на "червените" вярват, че имат какво да противопоставят.

"Те така всички смятат, че сме обречени. Това е финал, всичко се случва. Да, те са по-добрият отбор, но всичко се случва. Дълга е серията и се надявам да измъкнем нещо в Бургас", добави волейболистът.

"Веднага след полуфинала казах, че отборът на Бургас е фаворит, но точка по въпроса. На финал сме, заредени сме с ентусиазъм, имаме какво да играем по-добре. Финалната серия е различна психология. Ние имаме 36 спечелени титли, а те имат 18. Това в кръга на шегата. Всичко се случва на игрището. Имаме своите сили и оръжия и смятаме да направим силна серия. Ние имаме своите шансове и мечти. Ще гледаме да играем добре и да ги победим", заяви още оптимистично наставникът на ЦСКА.