Мъжкият национален отбор по волейбол на България заминава днес за Москва, където ще изиграе две контролни срещи с домакините от Русия на 20 и 21 май. Двете срещи ще бъдат подготовка за "лъвовете" преди старта на волейболната Лига на нациите. Общо 32 отбора при мъжете и жените ще си оспорват трофеите, а по време на надпреварата ще се изиграят забележителните 260 мача. Домакини на отделните турнири ще бъдат 21 държави по целия свят.

Чакането приключи, започва Волейболната лига на нациите

От Русия националите ще се отправят директно към Нинбо (Китай), където ще се проведе и първия турнир от надпреварата. "Лъвовете" стартират участието си на 25-и май, когато състезателите водени от селекционера Пламен Константинов излизат срещу домакина Китай.

Във втората седмица от надпреварата, между 1-и и 3-и юни, сблъсъците ще се пренесат в столичната „Арена Армеец“. Там националите ще срещнат Сърбия, Русия и Австралия. От 15-и до 17-и юни най-горещо ще бъде във Варна. В зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта емблематичните фенове в морската ни столица ще могат отново да докажат безрезервната си подкрепа към волейболистите ни в двубоите с олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

Пропуски за срещите може да си закупите тук!

Националите отпътуват с полет за руската столица в 12:30 часа.