Четвърт век по-късно Солун отново се изправи на крака пред Любомир Ганев, съобщава Българската федерация по волейбол. Президентът на родната централа получи приз за заслуги към гръцкия град и волейбола в световен мащаб. През 1997 година Любомир Ганев донесе историческа първа титла за местния Арис. За първи път тогава отбор извън Атина спечели титлата в първенството по волейбол за мъже в Гърция.

Ганев се завърна в залата на триумфа, направи куп снимки и обра наградите. В негова чест демонстративен мач изиграха част от съотборниците му – вече побелели и тромави, но с плама от преди четвърт век.

„Много щастлив съм, че след 25 години съм отново тук и отново да си спомним за прекрасните моменти, които изживяхме. Преди бях на залата като състезател, а сега се връщам като ръководител и президент на Българската федерация. Но мога да кажа, че още ми липсва да съм на игрището, да забивам и да се радвам като малко дете пред вас феновете. Искам да благодаря на треньора Костас Харитонидис кой за всички нас беше като баща. Да благодаря на всички състезатели, с които минахме през толкова трудни моменти, но накрая бяхме щастлив и спечелихме шампионска титла за Арис“, коментира Любомир Ганев.

На церемонията присъства президентът на гръцката федерация Йоргос Карабецос, на когото Ганев подари своята книга „Светът от високо“. Кадри от нея непреъснато се въртяха на голяма стена, припомняйки най-славните моменти от кариерата на 210-сантиметровия гигант. Деца от школата на Арис обиколиха българската легенда за обща снимка – спомен с човека, водил с безпощадната си атака тима към първата и единствена досега титла в историята на клуба.

За Ганев награждаването беше епилог на петдневна визита в Солун. В края на миналата седмица той беше представител на европейската централа (ЦЕВ) на квалификация за шампионата на Стария континент за жени до 19 години.