Селекционерът на българския национален тим по волейбол Пламен Константинов бе специален гост в последното за сезона предаване “Златният гейм“ по DIEMA SPORT.

Наставникът на трикольорите коментира какво предстои за националите ни през лятото, както и каква ще бъде ролята на младите в редиците тима. Разбира се, специалистът сподели и очакванията си за предстоящото домакинско световно първенство.

„Отборът вече се събра на подготовка малко по-рано от обявените дати, защото някои от момчетата приключиха по-рано и щеше да се получи една „дупка“ от около 20-ина дни, след която е трудно да се навлезе във форма. Днес на тренировката бяхме 13 човека, в четвъртък ще се присъедини Тошко Скримов. Теди Салпаров също се присъедини по-рано, защото той беше поискал по дълга почивка. Имаме петима, които играят финалите на своите първенства“, започна Константинов.

„Традиционно след първенствата в първата седмица от подготовката сме повече като лазарет. Голяма част от състезателите идват с хронични проблеми, които са имали през целия сезон. Не е оптимално състоянието, особено на тези, които са играли тежки първенства. Да не говорим за тези, които играят и европейски турнири. Без проблеми няма да минем“, продължи той.

Пламен Константинов направи и обстойна ретроспекция на представянето на националния ни тим в последните няколко години под негово ръководство.

„За мен националния отбор е корено различна работа от тази в клубния отбор, най-вече защото изборът на състезатели е много ограничен и това са хората, с които трябва да се постигне даден резултат. По-лесно е в клубните отбори, където има по-голям избор. В националния отбор, особено нашия национален отбор бройката е ограничена. Харесва ти или не, трябва да намериш начин, за да работиш конкретно с тези хора. Това е разликата и спецификата на националния отбор. Това не винаги е лесно.“

Чуйте още от интересното интервю на Пламен Константинов за предаването „Златният гейм“ по DIEMA SPORT в прикаченото видео.