Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов смята, че "лъвовете" са се паднали в по-тежкия поток на Европейското първенство, което ще се проведе в Полша догодина. 

Нашите момчета са в група със суперсилата Русия, с финалиста от последното Европейско Словения и с шампиона на Стария континент отпреди няколко години Испания. И освен това, потокът ни като цяло е доста по-тежък от другия. 

"Моето мнение е, че като цяло сме в по-тежкия поток. Не говоря само за групата, а за потока като цяло, защото нашата цел е не само да излезем от групата, а да продължим и напред с доброто представяне", заяви Константинов пред DIEMA SPORT. 

"Говоря и за групата, с която се кръстосваме след това и за мен това е по-тежкият вариант. Практически, класирането на четвъртфинал минава през отстраняването на голям отбор. В другия поток, където са Франция и Италия, не е така", сподели Константинов. 

"Там вторите и третите отбори отстъпват по сила на вторите и третите в нашия поток. Така че от тази гледна точка сме в по-тежката част от групите", завърши селекционерът на България.