Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже Пламен Константинов говори пред медиите в Двореца на културата и спорта във Варна, където утре „лъвовете“ се изправят срещу Франция в двубой от осминафиналната фаза на Евроволей 2023.

Пред тях той заяви, че се надявам инерцията, която тимът ни набра срещу Словения в последния си мач в груповата фаза по-рано тази седмица. В него „лъвовете“ отстъпиха с 0:3, но определено показаха най-добрата си игра от началото на Европейското първенство, на което страната ни е съдомакин заедно с Израел, Северна Македония и Италия.

„Надявам се добрата инерция от предишния мач да продължи и на осминафиналите. Имаме нужда от тази игра, която играхме срещу словенците. Само по този начин имаме шанс срещу настоящия олимпийски шампион да вземем нещо във Варна", сподели селекционерът.

„Надявам се всички здравословно най-вече да са добре, защото от самото начало ни подгониха някакви такива проблеми в последния момент. Алекс (Николов) се разболя, в първите два дена беше с този местния вирус, сега е с гърло и е на антибиотици. Знаете, че обикнове състезатели когато влизат във форма стават най-уязвими и всичко каквото се върти им се лепи. Мартин (Атанасов) игра мача със Словения с температура, сега са я овладяли. Теди (Салпаров) също го хвана вируса онзи ден, но при него като че ли малко по-бързо вчера са го овладяли лекарския екип. Така че се надявам първото, което ми е най-важно да са здрави за утрешния мач“, каза бившият капитан на националния отбор Константинов преди двубоя с Франция, който е утре от 20:30 часа българско време.