Треньорът на мъжкия волейболен Хебър - Камило Плачи, с който отборът спечели требъл в България - титла, Купа на България и Суперкупа на страната, заяви, че отборът трудно ще постигне нещо повече през следващия сезон.

"Щастлив съм от сезона, трудно беше да направим нещо по-добре. Дори се притесних от искането на президента на клуба за по-добри дни", каза с усмивка италианският специалист на пресконференция.

"Сега ще помислим как да направим крачка напред. За нас бе важно спечелването на три купи без загубен мач, както и на доброто представяне в Шампионската лига. Има подем и в детско-юношеската школа. Това трябва да бъде душата на един отбор. Запалихме града с нашите мачове. Сега ще си позволим няколко дни почивка и започваме работа", каза Плачи.

"Махнах брадата си, защото свърши сезонът. Ще мислим как да конструираме отбора. Досега мислех за състезателите на този отбор. Сега спокойно ще видим какво можем да променим. Ако очаквате от мен нови имена, няма да ги получите, защото все още не сме решили нищо", добави той.

"Важна бе подкрепата на клуба, кмета на града, екипа. С отбора постигнахме страхотни, невероятни неща", завърши Камило Плачи.

LAP.bg
13 снимки

Президентът на Хебър Александър Иванов заяви, че е без аналог това, което се случва в залата. "Предстоят динамични дни за Хебър. Трябва да вземем решения за следващия сезон. Това бяха специални успехи за нас, чувството е върховно. Не беше очаквано да спечелим всички трофеи без загубен мач. Без аналог е това, което се случва в нашата зала. Целият екип работи по европейски. Надявам се, че ни очакват още по-добри дни", каза той.

"Няма да влизам в детайли за бюджета. Нашият бюджет винаги е бил обект на интерес и това е комплимент. Често излиза по-голям според някои сметки, отколкото е. Имаме потенциала да включим сериозни фирми към бюджетирането ни. Това ще ни даде повече спокойствие и ще облекчи Общината, което е целта ни. Искаме да намерим още частни партньорства. Обръщам се и към фирмите, защото във волейбола има потенциал - спортът е позитивен и успешен. Нещата изглеждат добре", каза още Иванов.

"Приходите от Шампионската лига компенсират харчовете ни, но не е като във футбола. Да кажем, че избихме участието си. Аз не мога да коментирам икономическата ситуация в страната. Засега не сме усетили опити за разграничаване или отдалечаване на спонсорите ни, въпреки че сигурно им е трудно. Местният бизнес ни подкрепя, ние сме щастливци", завърши Александър Иванов.