ВК Добруджа афишира амбиции за завръщане сред най-добрите в Суперлигата. Поставените цели бяха добре защитени на старта на сезона след записването на 4 поредни победи, в които не бе загубен нито един гейм. Последваха 3 загуби, които костваха работата на Пламен Костов. За негов заместник бе назначен Петър Шопов, който се раздели с ВК Дунав преди няколко месеца. 

"Беше ми казано, че не може да се поддържа този бюджет. Президентът каза, че не може да си позволи треньор като мен. Трябваше да влезем в плейоф, а реално можехме да вземем и повече. Просто по-късно се стиковахме като отбор и това ни изигра лоша шега", заяви Шопов. 

"Добрич започна доста силно с четирите поредни победи. След това имаха срив и сега се надявам мачът с ЦСКА да е за възход."

"Поемам отбора в добър момент и се надявам да постигна поставените цели. Отборът е добре изграден, равностоен. Добре посрещат, което дава предпоставка за по-бърза атака. Отборната игра винаги е била отличителна черта на Добруджа."

"Ако може да дадем още малко във всеки един от елементите, ще постигнем поставените цели и ще е съвсем нормално да вземем медал", заяви Шопов. 

"Не е много хубаво да се казват такива неща, но няма как да подценим Димитър Маринков. Той беше в основата на шампионските титли и доброто представяне. Той е човек, който трябва да държи отбора вътре и да помага."

"Няма какво да се лъжем. Има два много силни отбора - Пазарджик и Лукойл. Мисля, че на всички е ясно, че те са най-силни. Останалите са горе-долу с изравнени сили", завърши Шопов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.