Старши треньорът на волейболния Левски Петър Шопов беше крайно недоволен след изненадващата загуба с 2:3 гейма (23:25, 25:20, 25:15, 27:29, 16:18) от Миньор Перник в 7-ия кръг на родната Суперлига. Наставникът упрекна своите играчи в това, че са подценили мача и заяви, че ще спести част от забележките си към тях, защото те ще са придружени с доста невъзпитан език.

„Паднахме, защото съдиите не видяха мачбола и затова, че нашите играчи се помислиха за по-католици от папата. Съответно бяхме наказани“, коментира Шопов.

„Не бих казал, че е имало подценяване преди мача. То дойде, след като взехме категорично втория гейм. Третият вървя леко, в четвъртия водехме и там стана подценяването. Преди самия мач не сме ги подценявали, даже напротив – влязохме малко по-стегнато и затова те ни взеха първия гейм.“

„По-добре забележките ми да останат тайна, защото интервюто ще се напълни с нецензурни думи. Определено концентрацията ни куцаше. Играчите помислиха, че всичко е приключило. Във волейбола се случва често в такива ситуации да се взимат бързи решения, а ние не бяхме готови“, добави Шопов.