Владо Николов, треньор на ВК Левски:

„Големият брой грешки от начален удар ги отдавам на прекомерно големия риск и недостатъчно добри умения. Няма треньор, който да каже на състезателите си: „бъркайте сервис”. От Евгени Банов очаквах много повече в това отношение.”

„Бих казал, че днес сервисът на Нефтохимик бе много силен. Жоро Братоев би изключителни сервиси, Жани Желязков също удари един в зона 5 – нещо, което не му е силата. Къртев беше традиционно силен. Така или иначе, отборът, който игра по-добре, по-класният отбор победи. Трябва да го признаем, за съжаление.”

„Няма как да искаме да спечелим, когато във втория гейм при почти равен резултат не успяхме да направим две контри. Нашият състезател изпълнява хубав сервис, затруднява посрещането. Най-елементарното е да се направи контраатака. Двамата ни най-опитни състезатели не успяха.”

„Ние щом в този мач не успяхме да ги бием, не виждам кога ще успеем. Тази загуба ни поставя в доста неприятна ситуация. Не само че много трудно постижима цел са евротурнирите, но и в плейофите повече ще гостуваме, отколкото ще домакинстваме. Няма как да сме доволни.”

Теодор Салпаров, либеро на Нефтохимик:

„Определено без Вальо Братоев знаехме, че ще изпитаме големи трудности. Той е важен фактор в нашия отбор. Важното е, че и Андрей Николов, и Георги Петров играха много добре във всички елементи. Особено Георги Петров днес направи най-силния си мач и беше лидер в отсъствието на Вальо. Направи доста трудни топки. Играхме много мъдро на блок и на защита, извадихме огромен брой трудни топки. Бяхме много добре подготвени, това, което си казахме, го изпълнихме. Оттам имахме възможност да направим тази разлика от по 4-5 точки в първия и втория гейм. Имахме възможности и за повече.”

„Не очаквах да спечелим така категорично. Вчера имахме закачка с Владо Николов. Той ми каза: „Ако не ви бием сега, не знам кога ще го направим. Нито ти правиш точки, нито Гошко Братоев. Този, който ги прави (визира Валентин Братоев – б.р.) го няма.” Има резон в думите му, но всичко се решава на игрището. Ние имаме млади състезатели с голямо бъдеще. Хубаво е в такива големи мачове с атмосфера тези момчета издържаха на напрежението. Това мен определено много ме радва. Нефтохимик върви нагоре и играе силно.”

Найден Найденов, треньор на ВК Лукойл Нефтохимик:

„Който е гледал мача, може да прецени, че отборът ми игра по най-добрия начин. Много събран, много концентриран. Статистиката показва, че ги бием по всички показатели. Това говори, че липсата на Вальо концентрира още повече другите, за да излезем и победим по този начин.”

„Ние допуснахме доста грешки на сервис, но успешният ни сервис беше доста добър. Така разбихме цялото посрещане на Левски. Не направихме много блокади, но пипнахме и извадихме доста топки. Това е един плюс за всеки отбор.”

„Не можем да коментираме само отсъствието на Вальо Братоев. Аз се радвам, че той ще се върне. Важното е, че другите момчета успяха да се концентрират и да помогнат във важните моменти. Специално Жани и Георги, които поеха отговорност във важните моменти, това е единствено плюс за отбора. Тези момчета могат още, а това е много важно.”

Мартин Иванов, волейболист на Левски:

„Очаквания към Левски винаги има, защото Левски винаги излиза за победа. Не вярвам това да се отразило психологически на нашия отбор. Истината е, че Нефтохимик излезе като един изключително амбициран отбор заради проблема с Вальо Братоев. Другите се постараха в негово отсъствие.”

„Разколебаха нашето посрещане, но за толкова категорична победа не беше само това причината. Не успяхме да покажем най-доброто си лице, защото с тези момчета и треньор ситуацията в Левски трябва да е коренно различна. В този даден мач Лукойл бяха по-добри.”