Нефтохимик победи категорично Добруджа в мач от волейболната Купа на България. С него бургазлии си осигуриха първото място в групата и по-благоприятен жребий за полуфиналите.

Ето какво казаха главните действащи лица след мача:

Николай Николов (волейболист на Нефтохимик): "Най-важното е, че победихме с 3:0. Имахме много затруднения в Добрич през сезона. Днес бяхме крайно мотивирани. Ние сме отбор, трябва да играем като едно цяло. Не им дадохме възможност, защото тотално ги отказахме на посрещане. Сервисът ни вървеше. Имаме ръстови състезатели с опит и можем да притискаме другите отбори и с блок. Ники Учиков е класен състезател, познаваме се добре. Важно е да се напасне с разпределителя ни Георги Братоев. Няма значение с кого ще играем на полуфиналите."

Мирослав Живков (треньор на Добруджа): "Много силен отбор на Нефтохимик, второ, огромна доза притеснение в моментите, в които отборът на Нефтохимик изпълняваше много силенудар. Липса на зрялост и на малко по-смели решения, когато срещу теб стоят малко по-опитни хора. Това доведе до голямата разлика. Колкото и по-класен да е съперникът срещу теб, трябва да покажеш още малко повече дух, ако искаме да търсим и някакъв резултат.

Със сигурност има някакъв респект, но в крайна сметка всички тези състезатели в нашия отбор искат да бъдат професионални състезатели по волейбол и точно това е пътят, в такива мачове да видят докъде са стигнали. Лично според мен много силният начален удар на Нефтохимик даде голямата разлика.

Ако посрещаме по този начин, резултатът ще бъде същият, така че много бързо трябва да си извадим поуки и да се подготвим за следващия мач.

Определено си мисля, че манталитетът в този момент ще изиграе много важна роля. Важно е кой ще иска победата, кой ще излезе с манталитет да търси победата."

Петър Дочев (треньор на Нефтохимик): "Категорично я донесе едно брилянтно изпълнение на сервис. Такъв баланс на сервис много трудно се постига. Днес в този елемент бяхме мног оконцентрирани и сериозни.

Нормално е млади състезатели да уважават такива състезатели, каквито са в Нефтохимик. Определено в една такава ситуация, в която е едно такова мачкане на сервис, лека-полека ти пада и твоята мотивация. Просто това, което направихме днес, искам да поздравя моите момчета. Наистина се забавляваха във волейбола, което е и една от идеите.

Ние не показахме много игра, тъй като нямаше противодействие от другата страна. Има още какво да се желае от нас и се надявам в следващите двубои да извадим още волейбол от самите себе си.

С днешния мач показахме, че няма кой желаем повече или по-малко, за нас е важно нашите неща да се получават, който застана срещу нас, ще трябва да се борим."